Kopytka z koperkiem

4.5 (187 ocen)

Te kopytka mają smak młodych ziemniaków. Są pulchne i smaczne.

Składniki:

  • 1 kg ugotowanych ziemniaków
    1 szkl mąki pszennej
    2 łyżki maki ziemniaczanej
    100 g twarogu
    1 jajko
    2 łyżki posiekanego koperku
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Kluski Dania główne

Kopytka z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki przecisnąć przez praskę.
  • 2. Obie mąki przesiać, dodać posiekany koper, sól i wymieszać. Dodać ziemniaki, rozkruszony twaróg, i jajko. Zagnieść ciasto.
  • 3. Ciasto podzielić na 4 - 5 części, z każdej zrobić wałek, spłaszczyć i pokroić ukośne kluski.
  • 4. Gotować w osolonej wodzie ok 2 minuty od wypłynięcia, od razu po zrobieniu.
  • 5. Podawać okraszone smażoną cebulką, skwarkami lub polane stopionym masłem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować