KOPERTY

0 (0 ocen)

  • 20 min

Propozycja mojego autorstwa na smaczny obiad.

  • 20 min

Składniki:

  • 2 op. ciasta francuskiego
    2 filety z kurczaka
    250 dkg., pieczarek
    1 puszka kukurydzy
    200 dkg. sera żłótego
    sól, pieprz, papryka słodka, olej

Koperty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w paseczki. Pieczarki umyć, osuszyć, oczyścić i pokroić w plasterki.
    Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojonego kurczaka oraz pieczarki. Po lekkim zarumienieniu doprawić solą, pieprzem oraz papryką. Przygotowany farsz jak wystygnie wymieszać z kukurydzą oraz startym zółtym serem.
    Ciasto francuskie pokroić w kwadraty (13x13cm). Na środek kwadracików nakładamy farsz, zamykamy ciasto w koperty. Piekarnik nagrzać do 220 stopni. Piec około 20 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy