Kompot wieloowocowy z jabłkami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Domowy kompot z zdrowymi owocami lata. Pyszny, zdrowy i dla całej rodziny. Polecam.

  • 40 min

Składniki:

  • 300 gr mieszanych porzeczek – czerwone i czarne
    300 gr agrestu
    400 gr obranych (ze skórki i gniazd nasiennych) papierówek
    1 szkl. cukru
    4 litry wody

Kompot wieloowocowy z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Porzeczki obrać z gałązek i razem z agrestem i jabłkami umyć i przełożyć do dużego (min. 5 litrowego) garnka. Dodać cukier i wodę. Pod przykrywką doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 5-10 minut. Wystudzony kompot przelać przez sitko.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy