Syrop wieloowocowy

0 (0 ocen)

  • 45 min

Zdrowy, domowy syrop do herbaty, wody czy też zimnego piwa. Polecam :-)

  • 45 min

Składniki:

  • 120 gr truskawek
    120 gr czarnych porzeczek
    550 czerwonych porzeczek
    200 gr agrestu
    3 gałązki melisy cytrynowej
    200 gr cukru
    200 ml wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory Syropy Napoje

Syrop wieloowocowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce obrać z gałązek, liści i wraz z melisą dokładnie umyć. Włożyć do garnka, zalać 200 ml wody, zasypać cukrem i doprowadzić co jakiś czas mieszając na średnim ogniu do wrzenia. Gotować do powstania syropu.
  • 2. Całość przecedzić przez sitko i wlać do umytej i wysuszonej butelki. Z tej proporcji wychodzi ok. 1 litr syropu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować