KOMPOT WIELOOWOCOWY

4.5 (179 ocen)

  • 15 min

Kompot z owocami lata.

  • 15 min

Składniki:

  • garść malin
    garść borówek amerykańskich
    garść czarnych jeżyn
    1-2 jabłka
    5-6 śliwek
    8-10 owoców winogrona
    1 brzoskwinia
    cukier do smaku
    ok. 3 litry wody
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Napoje Kompot

Kompot wieloowocowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce umyć, śliwki wypestkowć, jabłka obrać i pokroić na ósemki, brzoskwinie pokroić na ósemki. Wszystkie owoce zalać wodą i zagotować, gotować ok, 5 minut, doprawić cukrem do smaku. Wystudzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować