Kompot pigwowo-jabłkowy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Przetwory z pigwy nadają się idealnie do kanapek,mięs, do herbaty ja dziś proponuję kompot pigwowo jabłkowy.

Składniki:

  • 2 kg pigwy
    30 dag cukru
    2 litry soku jabłkowego
    1,5 litra wody

Kompot pigwowo-jabłkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce pigwy umyć, obrać ze skórki i oczyścić z gniazd nasiennych. Pokrojone w ćwiartki zalać wodą i zagotować. Dodać cukier i gotować jeszcze około 10 minut. Wyjąć owoce z wody wlać sok jabłkowy i zagotować. Do słoiczków wrzucamy owoce pigwy i zalewamy gorącym syropem. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy jeszcze 10 minut. Studzimy ustawione na zakrętkach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_07-2016

Komentarze

Podobne przepisy