Kolorowa ze śledziem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotować nauczyłam się od mojej mamy.

Składniki:

  • ● puszka kukurydzy
    ● duża czerwona papryka
    ● 5 średnich ogórków konserwowych
    ● biała część pora
    ● 4 filety śledziowe, np. matiasy
    ● 2 łyżki majonezu
    ● 2 łyżki jogurtu naturalnego
    ● pieprz

Kolorowa ze śledziem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie moczymy w zimnej
    wodzie ok. 4 godzin. Następnie
    osączamy, osuszamy
    papierowym ręcznikiem kuchennym
    i kroimy w niewielkie
    kawałki.
  • 2. Paprykę myjemy, osuszamy,
    przekrawamy na pół
    i usuwamy gniazdo nasienne.
    Miąższ oraz ogórki kroimy
    w małą kostkę. Wsypujemy
    do śledzi.
  • 3. Pora drobno kroimy. Mieszamy
    ze śledziami. Wsypujemy
    osączoną kukurydzę,
    ponownie mieszamy.
  • 4. Jogurt mieszamy z majonezem.
    Sosem polewamy
    sałatkę, mieszamy. Doprawiamy
    do smaku pieprzem
    i dekorujemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2011

Komentarze

Podobne przepisy