Koktajl dla zdrowia i urody. Zawiera mnóstwo witamin i minerałów.
10 min
Składniki:
1/4 awokado
jabłko średniej wielkości
200ml jogurtu naturalnego ( może być tez mleko)
2 łyżki zarodków pszennych SANTE
szczypta ostrej papryki
szczypta cynamonu
pestki dynii ( ok. łyżeczki)
kiełki lucerny
Koktajl pełen witamin - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Awokado kroimy na ćwiartki. Jedną z nich obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Resztę wkładamy do pojemniczka i do lodówki. Polecam nie wyciągać pestki, ponieważ chroni ona owoc przed ściemnieniem. Jabko obieramy i także kroimy na mniejsze części.
2.Do blendera wrzucamy awokado, jabłko, jogurt, zarodki pszenne i przyprawiamy papryką i cynamonem. Miksujemy dokładnie.
3.Pestki dyni prażymy przez minutę na rozgrzanej patelnii teflonowej.
4.Koktajl przelewamy do szklanki, posypujemy pestkami i kiełkami.
Komentarze