KOKTAJL ARBUZOWO-MELONOWY

0 (0 ocen)

  • 15 min

Na upały jak znalazł..

  • 15 min

Składniki:

  • 1/2 kg arbuza

    1/2 kg melona żółtego

    łyżka soku z cytryny

    1 szklanka naparu -Mięta

    ewentualnie miód do dosłodzenia

    dodatkowo do zamrożenia:

    15 dag kostek z arbuza

    15 dag kostek z melona

Koktajl arbuzowo-melonowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z arbuza i melona usuwamy pestki, blendujemy. Przygotowujemy napar mięty . 2 torebki na szkl wrzątku. Studzimy i dodajemy do koktajlu. Jeśli zachodzi potrzeba dosładzamy do smaku miodem.Koktajl dobrze chłodzimy.Podajemy w szklaneczkach lub tak jak ja w małych buteleczkach ze słomką.Z dodatkowej porcji arbuza za pomocą noża robimy małe kosteczki, które wkładamy do zamrażalnika. Posłużą nam one jako kostki lodu do koktajlu podawanego w szklankach.Efekt murowany

Komentarze

Podobne przepisy