Kokardki z tuńczykiem

0 (0 ocen)

Szybki, prosty i smaczny pomysł na obiad.

Składniki:

  • - 1 puszka tuńczyka w oliwie
    - 200g makaronu kokardki
    - 1/2 cebuli
    - 2 łyżki kaparów
    - kilka zielonych oliwek
    - 125g serka mascarpone
    - oregano
    - oliwa
    - sól i pieprz
    - parmezan

Kokardki z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, w osolonej wodzie.
    Na oliwie podsmażamy posiekaną cebulę, następnie dodajemy pokrojone oliwki, kapary i tuńczyka, chwilę smażymy. Na końcu mieszamy z serkiem, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i oregano.
  • 2. Gotowy sos mieszamy z ugotowanym makaronem, chwilę podgrzewamy. Wykładamy na talerze i posypujemy parmezanem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy