Kogel - Mogel z owocami oraz chrupiącymi akcentem

0 (0 ocen)

  • 15 min

Powrót do dzieciństw. Smak, któego się nie zapomina.

  • 15 min

Składniki:

  • Kogel - mogel :

    * na 1 żółtko 3 łyżeczki cukru oraz troszkę cukru waniliowego.

    *truskawaki
    *maliny
    *borówki
    *banan
    *herbatniki

Kogel - mogel z owocami oraz chrupiącymi akcentem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kogel - mogel:
    Żółtko ucierać z cukrem ok. 5 minut w zależności od ilości jajek.
  • 2. Owoce kroimy według uznania. Herbatniki drobno kruszymy. Następnie warstwami układamy wszystko - zaczynamy od herbatników zaś owoce układamy według własnej kolejności. Całość polewamy koglem - moglem. Przybieramy listkiem mięty. Smacznego.

Porady

Po wykonaniu deseru włóż go do lodówki chyba,że chcesz zjeść go od razu. Proponuję jednak robić deser na chwile przed podaniem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy