Kakaowiec z rodzynkami
Składniki:
- - CIASTO: jajka: 2 sztuki
- mąka: 1 szklanka
- mała śmietana: 1 sztuka
- cukier: 1 szklanka
- cukier waniliowy: 1 opakowanie
- proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
- aromat cytrynowy: 1 mililitr
- KREM: masło: 1 sztuka
- Jajko: 1 sztuka
- cukru pudru: 160 gramów
- mleko: 3 łyżki
- kakao: 2 łyżki
- galaretka malinowa: 1 opakowanie
- rodzynki: 100 gramów
Kakaowiec z rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
-
1.
Składniki na ciasto zmiksować.Przełożyć na blachę i piec 30 min. w temp. 180 *.
-
2.
Produkty na krem zmiksować ze sobą.Na ostudzone ciasto wyłożyć krem, zalać galaretką i posypać rodzynkami.
Komentarze