Kakaowe zapiekane naleśniki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie naleśniki :
Wszystkie składniki ubij na gładką masę. Smaż naleśniki wylewając partiami ciasto na gorącej patelni. Usmażone naleśniki ułóż jeden na drugim.
2.Przygotowanie nadzienia :
Wszystkie składniki przełóż do miski i dokładnie połącz aż masa będzie jednolita. Możesz dosypać niewielką ilość cukru do smaku. Każdego naleśniki posmaruj masą serową. Zwiń w rulonik i potnij na 3-4 części. Ułóż obok siebie w naczyniu do zapiekania.
3.Przygotowanie masy :
Wszystkie składniki ubij na gładką masę. Masę wlej pomiędzy wcześniej przygotowanie naleśniki. Posyp migdałami. Całość włóż do piekarnika na 20-25 minut w temperaturze 180 stopni.
Komentarze