Kajzerka zapiekana z salsą

0 (0 ocen)

  • 30 min

Bułeczka idealna na grilla, piknik czy też po prostu do śniadania. Uwielbiam połączenie pomidorów z drobno posiekaną cebulę, czosnkiem i odrobiną soku z cytryny. Do tego chrupiąca bułeczka. Gwarantuję, że można się najeść.

  • 30 min

Składniki:

  • * kajzerka - u mnie z sezamem
    * pomidor
    * pół cebuli dymki
    * kilka listków świeżej natki pietruszki
    * ząbek czosnku
    * łyżka oliwy z oliwek
    * łyżeczka soku z cytryny
    * przyprawa do bruschetty

Kajzerka zapiekana z salsą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułeczkę przekroić na pół, położyć na grillu bądź na patelni grillowej. Zrumienić z obu stron. Dymkę i cebulę rozdrobnić, dodać pokrojonego w kostkę pomidora oraz posiekaną natkę pietruszki. Przyprawić do smaku, wymieszać z oliwą i sokiem z cytryny. Podawać razem z podpieczoną bułką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy