Bułeczka idealna na grilla, piknik czy też po prostu do śniadania. Uwielbiam połączenie pomidorów z drobno posiekaną cebulę, czosnkiem i odrobiną soku z cytryny. Do tego chrupiąca bułeczka. Gwarantuję, że można się najeść.
30 min
Składniki:
* kajzerka - u mnie z sezamem
* pomidor
* pół cebuli dymki
* kilka listków świeżej natki pietruszki
* ząbek czosnku
* łyżka oliwy z oliwek
* łyżeczka soku z cytryny
* przyprawa do bruschetty
Kajzerka zapiekana z salsą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bułeczkę przekroić na pół, położyć na grillu bądź na patelni grillowej. Zrumienić z obu stron. Dymkę i cebulę rozdrobnić, dodać pokrojonego w kostkę pomidora oraz posiekaną natkę pietruszki. Przyprawić do smaku, wymieszać z oliwą i sokiem z cytryny. Podawać razem z podpieczoną bułką.
Komentarze