Kacze udka w sosie limonkowym

0 (0 ocen)

  • 3 godz. 20 min

Tak przygotowana kaczka też może być świątecznym daniem.

  • 3 godz. 20 min

Składniki:

  • 4 udka kacze
    2 limonki
    jabłko
    po 1/2 łyżeczki oregano i lubczyku
    sól
    pieprz
    olej do smażenia

Kacze udka w sosie limonkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kacze udka w sosie limonkowym 1. Wycisnąłem sok z jednej limonki, utarłem z ziołami na pastę, natarłem nią mięso.
    Skropiłem olejem, odstawiłem na dwie godziny do lodówki. Drugą limonkę i jabłko po dokładnym umyciu, pokroiłem w plastry. Rozgrzałem olej na patelni, obsmażyłem mięso z obu stron. Przełożyłem do rondla, podlałem 4 łyżkami wody, dodałem plastry jabłek i limonki , doprawiłem solą i pieprzem. Dusiłem, aż kaczka była miękka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy