Jogurtowe serduszka

0 (0 ocen)

  • 15 min

Szybko zróbmy sobie jakiś pyszny deser bo chce mi się coś słodkiego.Znacie to???No to robimy!

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki:

    330 g jogurtu greckiego
    2 jaja
    60 g margaryny stopionej i wystudzonej
    1/2 szklanka cukru
    1/2 opakowania cukru waniliowego
    1 budyń śmietankowy
    otarta skórka z 1/2 cytryny
    1 łyżka wiórek kokosowych
    1 szklanka borówek amerykańskich

Jogurtowe serduszka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka oddzielić od białek.
    Białka ubić z cukrem na sztywną pianę i dodawać po 1 żółtku.
    Do jogurtu dodać cukier waniliowy, skórkę cytrynową, budyń.
    Wszystko zmiksować, dodać przestudzoną margarynę.
    Do masy jogurtowej dodać ubite jajka delikatnie mieszając.
    Na dno foremek w kształcie serca - 4-układamy borówki i zalewamy masą jogurtową.
    Wierzch naszych serc posypać wiórkami kokosowymi.
    Piec w 170 C przez 20 minut.

Porady

Można serducha upiec z innymi owocami, to tylko moja propozycja.

Komentarze

Podobne przepisy