Dekoracja z ananasa

5 (1 ocen)

  • 15 min

Szybka i efektowna ozdoba stołu. Zdobyłam nią I miejsce.

  • 15 min

Składniki:

  • pół ananasa
    1 galaretka niebieska
    4 goździki
    dwie wykałaczki

Dekoracja z ananasa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozpuszczamy galaretkę w wodzie i pozostawiamy do schłodzenia. Połówkę ananasa kroimy wzdłuż na ćwiartki. Z wierzchu od strony liści odcinamy łodygę (nie odcinamy do końca), zawijamy i przypinamy wykałaczką - to będzie szyja. Na końcu szyi wbijamy po dwa goździki jako oczy. Pozostały miąższ podcinamy nożem od łupiny, ale nie wyjmujemy go. Kroimy na plastry grubości około 0,5 cm i rozsuwamy na boki. Galaretkę kroimy w kostkę i układamy na tacy, na galaretkę kładziemy łabędzie.

Komentarze

Podobne przepisy