Jejeczny muchomorek

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Pyszny i zabawny sposób na podanie wielkanocnych jajek - przekąsek

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajko na twardo: 1 sztuka
    - pomidor: 1 sztuka
    - pietruszka natka: 2 sztuki
    - wafel ryżowy: 1 sztuka
    - sos czosnkowy: 1 łyżeczka
    - pasta jajeczna: 2 łyżki

Jejeczny muchomorek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wafel ryżowy smarujemy pastą jajeczną. Na taką podstawę układamy pionowo, ścięte z dwóch stron jajko. Jajko dekorujemy kapeluszem czyli ściętym kawałkiem pomidora. Z sosu czosnkowego robimy muchomorkowi kropki i obkładamy go pietruszką w zastępstwie mchu. Smacznego!
  • 2. zapraszam na http://odkuchnii.blox.pl

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy