Jarzynowe cappuccino

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Staram się, by smaki przenikały się i były różnorodne.

Składniki:

  • seler naciowy
    1/2 brokuła
    1/2 kalafiora
    2 marchewki
    cebula
    natka pietruszki
    1,5 l bulionu drobiowego
    10 dag sera rokpol
    2 ząbki czosnku
    sól
    pieprz
    masło
    150 ml jogurtu

Jarzynowe cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Seler kroimy w słupki, cebulę w piórka, marchewkę w plasterki. Dusimy na maśle, dodajemy litr bulionu, kalafiora i brokuły podzielone na różyczki. Gotujemy ok. 8-10 minut.
  • 2. Dodajemy pokruszony ser i natkę. Zupę miksujemy, dodajemy resztę bulionu, gotujemy i mieszamy z połową jogurtu, doprawiamy. Drugą część jogurtu mieszamy z drobno pokrojonym czosnkiem, solą i pieprzem. Dekorujemy kleksem jogurtu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2009

Komentarze

Podobne przepisy