Jajka z sałatką z buraczków

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszna przekąska wielkanocna pełna kontrastów;)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - buraki czerwone (małe, ugotowane): 2 sztuki
    - jajka (duże, wiejskie): 6 sztuk
    - majonez: 2 łyżki
    - chrzan (tarty, ze słoiczka): 1 łyżeczka
    - orzechy (wloskie pokruszone): 5 sztuk
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
    - kiełki buraka: 1 łyżka

Jajka z sałatką z buraczków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane, ostudzone buraki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, wymieszać z majonezem, chrzanem. Doprawić do smaku. Na połówkach jajek układać po łyżeczce sałatki, posypać orzechami, udekorować kiełkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy