Jajka z sałatką na liściach sałaty

4.5 (161 ocen)

  • 20 min

Na świąteczny stół...

  • 20 min

Składniki:

  • - pół puszki kukurydzy
    - pęczek rzodkiewek
    - 2 jajka
    - sól, pieprz
    - 2 łyżki majonezu
    - 4 liście sałaty lodowej
    - zielona pietruszka do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Jajka z sałatką na liściach sałaty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić na pół. Sałatę umyć i osuszyć. Kukurydzę odsączyć z zalewy, przełożyć do miski. 4 rzodkiewki zostawić do dekoracji, wykroić z nich kwiatki, a resztę pokroić w kostkę i przełożyć do kukurydzy, posypać solą, pieprzem dodać majonez i wymieszać.
    Na półmisku ułożyć liście sałaty, nakładać porcję sałatki i na wierzch połówkę jajka. Udekorować kwiatkami z rzodkiewki i zieloną pietruszką.

Porady

Jest to mała porcja. Jak przygotowujemy dla większej ilości osób musimy powiększyć proporcje mniej więcej jedna sałata z jajkiem dla jednej osoby.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Kukurydza Rzodkiewka Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować