Jajeczka dobrze paprykowe

0 (0 ocen)

Dobre nie tylko na Wielkanoc

Składniki:

  • 5jajek
    1pełna łyżka papryki czerwonej
    1pełna łyżka papryki żółtej
    1/2 łyżki papryki zielonej
    malutki kawałeczek ostrej papryczki
    1łyżka koperku
    majonez dekoracyjny
    2łyżki serka śmietankowego
    sól
    pieprz mielony

Jajeczka dobrze paprykowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotowałam na twardo. Wystudziłam i obrałam ze skorupek. Przekroiłam i wyjęłam żółtka. Jajka przekroiłam wszerz, nie jak zwykle to robimy wzdłuż. Białka delikatnie scięłam na dole, aby mogły stać.
    Żółtka roztarłam z serkiem,solą i pieprzem. Koperek drobniutko posiekałam. Dodałam do żółtek koperek i posiekaną bardzo drobno paprykę.Dokładnie wymieszałam i nałożyłam do białek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy