Grzybki z kotletów mielonych z drobiu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Piersi myjemy i osuszamy. Bułkę moczymy w mleku. Oddzielamy 2 żółtka od białek. Mielimy w maszynce filety z kurczaka. Mieszamy w misce masło, żółtka, bułkę, mięso i wyrabiamy wszystkie składniki na jednolitą masę. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do masy. Doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy kotlety. Rozgrzewamy masło na patelni i smażymy kotleciki na średnim ogniu do zarumienienia.
2. Ziemniaki obieramy i gotujemy. Ścinamy wierzchołki każdego ziemniaka.
3. Na talerzu układamy liście sałaty. Na sałacie ustawiamy ziemniaki. Na każdego ziemniaka kładziemy kotleta i wbijamy wykałaczkę tak aby kapelusz grzyba (kotlet) był przymocowany do ogonka grzyba (ziemniaka).
Komentarze