Galaretka z kwaśnego mleka z borówkami amerykańskimi

0 (0 ocen)

Własnoręcznie wykonana galaretka jest smakowitsza od tej ze sklepowej półki

Składniki:

  • 2 szklanki kwaśnego mleka, pół szklanki śmietany, 10 dkg cukru pudru, 3 łyżeczki żelatyny, szklanka borówek amerykańskich, cukier waniliowy

Galaretka z kwaśnego mleka z borówkami amerykańskimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko roztrzepać ze śmietaną, cukrem i zmiksowanymi borówkami ( część owoców odłożyć do dekoracji ). Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody, następnie rozpuścić w jak najmniejszej ilości gorącej wody. Do mleka wlewać po trochu letnią żelatynę, cały czas mieszając. Przełożyć deser do salaterek. Po wystudzeniu udekorować borówkami.

Komentarze

Podobne przepisy