Florentynki

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ciasteczka pełne orzechów włoskich, laskowych, migdałów, nerkowców z dodatkiem suszonych owoców...Bardzo szybkie do wykonania, zdrowe i pełne witamin i minerałów.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - orzechy posiekane (obojetnie jakie): 1 szklanka
    - suszone owoce: 0.33 szklanki
    - mąka: 1 łyżka
    - masło: 3 łyżki
    - cukier puder: 0.25 szklanki
    - jogurt naturalny bez cukru: 0.25 szklanki

Florentynki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Florentynki 1. Orzechy i suszone owoce posiekać i wymieszać z mąką.
    Na małym ogniu rozgrzać masło z cukrem i jogurtem. Zagotować, zdjąć z ognia, dodać bakalie i starannie wymieszać.
    Łyżeczką nabierać porcje i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
    Piec 15 minut w temperaturze 80 stopni.
    Ostudzone można moczyć od dołu w roztopionej czekoladzie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy