Jest to potrawa szybka i syta .Najlepsze jest w niej to że możemy sami dobierać sobie dowolne składniki zamiast kiełbasy możemy dodać mięso mielone lub zrobić ja na sposób wegetariański .
15 min
Składniki:
4-5 bardzo dużych ziemniaków
Laskę kiełbasy( szynka , boczek , można również dać same warzywa i zrobić je wegetariańskie wedle uznania )
2 Cebulę
5 pieczarki
starty ser
sól, pieprz , papryka .
Faszerowane ziemniaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Nadzienie: Ziemniaki dokładnie myjemy i gotujemy aż będą PRAWIE MIĘKKIE!!!! kiełbasę pieczarki i cebulę kroimy w paski , kostkę wedle uznania i podsmażamy. Ziemniaki jak już są letnie przekrawamy na pół wydrążamy środek .Środek ziemniaków kroimy w większą kostkę i mieszamy z tym farszem kiełbasy i pieczarek , doprawiamy . Pamiętajmy alby farsz był ciepły .Następnie w wydrążone łódki ziemniaków napełniamy farszem i posypujemy dużą ilością sera i wstawiamy do piekarnika aż ser się rozpuści.
Komentarze