Faszerowane ziemniaki

0 (0 ocen)

  • 15 min

Jest to potrawa szybka i syta .Najlepsze jest w niej to że możemy sami dobierać sobie dowolne składniki zamiast kiełbasy możemy dodać mięso mielone lub zrobić ja na sposób wegetariański .

  • 15 min

Składniki:

  • 4-5 bardzo dużych ziemniaków
    Laskę kiełbasy( szynka , boczek , można również dać same warzywa i zrobić je wegetariańskie wedle uznania )
    2 Cebulę
    5 pieczarki
    starty ser
    sól, pieprz , papryka .

Faszerowane ziemniaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Faszerowane ziemniaki 1. Nadzienie: Ziemniaki dokładnie myjemy i gotujemy aż będą PRAWIE MIĘKKIE!!!! kiełbasę pieczarki i cebulę kroimy w paski , kostkę wedle uznania i podsmażamy. Ziemniaki jak już są letnie przekrawamy na pół wydrążamy środek .Środek ziemniaków kroimy w większą kostkę i mieszamy z tym farszem kiełbasy i pieczarek , doprawiamy . Pamiętajmy alby farsz był ciepły .Następnie w wydrążone łódki ziemniaków napełniamy farszem i posypujemy dużą ilością sera i wstawiamy do piekarnika aż ser się rozpuści.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy