Ciasto dyniowa zebra - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretkę pomarańczową rozpuścić w 0,5 szkl wody. Chleb tostowy suszymy w piekarniku w małej temp. kilka minut(do momentu całkowitego wysuszenia). Czekamy do wystygnięcia. Kruszymy chlebek(suchary) na drobno. Dodajemy nutelle. Wymieszać. Przełożyć do formy i ugnieść szklanką. Dynię obrać, pokroić w kostkę, zalać wodą i ugotować. Zmiksować blenderem. Do tego dodać 2 galaretki brzoskwiniowe i dobrze rozpuścić. Odstawić do wystygnięcia. Gdy dynia zacznie tężeć ubić śmietanę z cukrem pudrem, Następnie dodajemy serek i schłodzoną galaretkę pomarańczową. Wlewamy na przygotowany spód na przemian 4 łyżki galaretki z dyni i 4 łyżki bitej śmietany. Na wierzch zetrzeć czekoladę. Odstawić n a2 godziny do lodówki.
Komentarze