Drobiowe roladki z fasolą i kukurydzą

0 (0 ocen)

Roladki z kukurydzą i fasolką to był pomysł córki,trafiony.

Składniki:


  • pierś z kurczaka 2 szt
    ser żółty gouda 2 plastry
    polędwica sopocka 2 plasterki
    fasolka czerwona z puszki 1 łyżka
    kukurydza z puszki 1 łyżka
    sól,pieprz do smaku
    mąka do obtoczenia
    margaryna do smażenia

Drobiowe roladki z fasolą i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Drobiowe roladki z fasolą i kukurydzą 1. Piersi oczyścić ,umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Rozbić, z dwóch stron doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Drobiowe roladki z fasolą i kukurydzą 2. Na każdej piersi położyć plaster sera, szynki i po pół łyżki fasoli czerwonej i kukurydzy. Zwinąć roladki, obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać margarynę i smażyć roladki z wszystkich stron na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy