Drobiowe roladki otulone boczkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Roladki to pomysł na bardzo szybki i smaczny obiad. Możemy je zrobić gdy odwiedzą nas niezapowiedziani goście. Na pewno im posmakują.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
    6 plastrów wędzonego boczku
    6 suszonych pomidorów
    sól
    pieprz
    delicat

Drobiowe roladki otulone boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś kurczaka pokroić na 6 kotletów, rozbić. Posypać solą, pieprzem i delicatem. Na każdym kotlecie ułożyć pomidora suszonego. Zwinąć w roladki, a następnie owinąć je boczkiem i spiąć wykałaczkami. Smażyć na oleju. Podawać z pieczonymi ziemniakami i surówką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy