Drobiowe kieszonki z farszem pomidorowo-oliwkowym

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Wyjątkowy smak tej potrawie nadaje farsz z suszonych pomidorów i oliwek.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • kilka pojedynczych fletów z kurczaka
    mały słoik pomidorów suszonych
    mały słoik zielonych oliwek
    przyprawa do kurczaka
    kilka ząbków czosnku
    olej

Drobiowe kieszonki z farszem pomidorowo-oliwkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyć, osuszyć, naciąć kieszonki od grubszej strony. Środek kieszonki posypać przyprawą do kurczaka.
  • 2. Suszone pomidory oraz oliwki pokroić, wymieszać i tym farszem napełnić kieszonki fileta. Spiąć wykałaczką. Całość natrzeć zmiażdżonym czosnkiem i posypać przyprawą do kurczaka. Naczynie do pieczenia posmarować olejem, ułożyć filety, skropić olejem i piec ok. 1 godziny, od czasu do czasu polewając wytwarzającym się sosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy