DOMOWY SMALCZYK

0 (0 ocen)

  • 60 min

Nawet najlepszy kupowany się nie równa smakiem z tym przygotowanym w domu..

  • 60 min

Składniki:

  • 1kg surowego dość tłustego boczku
    pół pętka kiełbasy np podwawelskiej
    1 duża cebula
    pieprz
    kolendra
    majeranek

Domowy smalczyk - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek kroimy w małą kosteczkę, wrzucamy na suchą patelnię. Kiedy
    zacznie się topić tłuszcz dodajemy drobno pokrojoną kiełbaskę.Kiedy
    kiełbasa i boczek będą już ładnie zrumienione dodajemy drobno
    pokrojoną cebulę w kosteczkę. Zrumieniamy. Patelnię odstawiamy do
    wystygnięcia. Kiey smalec zacznie delikatnie gęstnięć zimny dodajemy
    pieprz, kolendrę, majeranek, mieszamy na patelni. Przekładamy do
    słoików.Odstawiamy do lodówk

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy