Smalczyk

5 (191 ocen)

Bardzo smaczny smalec z boczkiem i cebulką.. do tego świeży chlebek i ogórek kiszony .. mniam!

Składniki:

  • 1 kostka smalcu
    30 dag boczku wędzonego
    2 cebule
    2 ząbki czosnku
    1 łyżeczka majeranku
Wystaw ocenę:

5 (191 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Pasty

Smalczyk - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotowanie składników 1. Cebulę obrać pokroić w kostkę. Boczek również pokroić w kostkę. Czosnek obrać, posiekać.
  • Smalec w trakcie topienia 2. Na patelni roztopić smalec, dodać pokrojony boczek. Gdy boczek zacznie się rumienić dodać cebulę.
  • Gotowy smalec 3. Gdy cebulka i boczek jest rumiany to smalec ściągnąć z gazu. Dodać posiekany czosnek oraz roztarty w dłoniach majeranek. Przelać smalec do pojemników pozostawić do stężenia. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Cebula Majeranek Smalec

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować