Deser z jagodową konfiturą

0 (0 ocen)

  • 20 min

Lubię desery z mascarpone, za każdym razem staram się robić coś nowego :)

  • 20 min

Składniki:

  • 300 ml śmietana 30%
    1 łyżka cukru pudru
    1 śmietana fix
    1 garść orzechów włoskich
    4 łyżki jagodowej konfitury

Deser z jagodową konfiturą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Deser jagodowy 1. Orzeszki włoskie grubo siekamy, po czym rumienimy je na patelni i odstawiamy do przestudzenia. Śmietanę ubijmy na sztywno, nastepnie dodajemy cukier puder oraz zagęstnik do śmietany - miksujemy jeszcze chwilę i nakładamy połowę śmietany do 2 pucharków. Na śmietanie układamy po 2-3 lyżki jagodowej konfitury, a następnie posypujemy ją prażonymi orzeszkami. Układamy kolejną warstwę bitej śmietany - dekorujemy jagodami.Deser jest prosty i smaczny - prażone orzeszki nadają mu oryginalny smak.

Porady

Tylko orzechy podsmażane nadadzą deserowi taki aromat

Komentarze

Podobne przepisy