Deser z dyni i białej czekolady

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

ciekawy smak

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 gram dobrej białej czekolady
    0,5 litrowy słoik musu z dyni lub 0,5 kg świeżej dyni rozgotować, słodząc do smaku i zmiksować
    1 kubek/400 ml./ śmietany 30% Piątnica
    1-2 łyżki cukru pudru
    dowolna dekoracja

Deser z dyni i białej czekolady - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Deser z dyni i białej czekolady 1. Czekoladę połamać i rozpuścić ją w kąpieli wodnej.
    Mus z dyni podgrzać i dodać do niej stopioną czekoladę, wymieszać i wystudzić.
    śmietanę ubić bez cukru jedynie dodać 1 czubatą łyżeczkę mleka w proszku pełnego dla utrwalenia śmietany.
    3/4 ubitej śmietany dodać do dyni z czekoladą, wymieszać i rozłożyć do pucharków.
    Do reszty śmietany dodać cukier puder 1-2 łyżki i chwilę jeszcze ubić.
    Nałożyć na mus dyniowo- czekoladowy.
    Udekorować i schłodzić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy