Deser truskawkowo agrestowy

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

coś na zimno na upalne dni

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - śmietana gęsta 12%: 250 mililitrów
    - galaretka agrestowa: 2 sztuki
    - galaretka truskawkowa: 1 sztuka
    - woda przegotowana: 4 szklanki
    - truskawki: 600 gramów

Deser truskawkowo agrestowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • deser truskawkowo agrestowy 1. Galaretki agrestowe rozpuścić w dwóch szklankach gorącej wody, schłodzić.
    Śmietanę wlać do miksera i końcówką do ubijania piany ubijać około 5 minut.
    Schłodzoną galaretkę wlewać małym strumieniem do śmietany dalej ubijając.
  • 2. Masę wlać do tortownicy wyłożonej folią spożywczą.
    Wstawić do lodówki na około 20 minut.
    Rozrobić galaretkę truskawkową w dwóch szklankach wody i schłodzić.
    Na stężałą piankę agrestową wyłożyć umyte i pokrojone truskawki, zalać galaretką truskawkową i wstawić do lodówki na około godzinę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy