Czekoladowe wafle

0 (0 ocen)

Koleżanka podarowała mi kolorowe wafle tortowe. Przełożyłam je masą czekoladową i wyszedł pyszny szybki, kolorowy deser.

Składniki:

  • 1 opakowanie wafli tortowych ( u mnie kolorowe)
    1 margaryna
    1 szklanka cukru
    30 ml mleka
    2 łyżki mąki
    2 łyżki kakao
    3-4 krople aromatu arakowego
    50 g czekolady gorzkiej

Czekoladowe wafle - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę z mlekiem i cukrem zagotować.
  • 2. Kakao wymieszać z mąką.
  • 3. Gotującą się margarynę zdjąć z ognia, wsypać kakao z mąką i wymieszać mikserem i z powrotem postawić na ogniu. Mieszając gotować jeszcze ok. minuty.
  • 4. Zdjąć z ognia, dodać połamaną czekoladę i wymieszać. Gorącą masą posmarować wafle, lekko obciążyć i schłodzić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy