Cycek teściowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:
Białka ubić na sztywno,dodać cukier i żółtka.Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem,na końcu kakao i lekko wymieszać.Piec w temp.160-180 st.przez 30-40 minut.Ostudzić.
Po upieczeniu przekroić.
Ciasto makowo-kokosowe:
Białka ubić na sztywną pianę.Dodać resztę składników i lekko wymieszać.Wylać na blachę wyłożona papierem do pieczenia.Piec w temp.160-180 st.przez 30-40 minut.
Masa:
Mleko i cukier wanilinowy zagotować i odstawić.Wymieszać żółtka ze śmietaną,wlać do mleka i zagotować.(powstanie z tego taki jakby ser).
Odstawić na ok.30 minut.Odcedzić przez gęste sito.Utrzeć margarynę z cukrem,dodać uzyskany ser i wymieszać.
UWAGA:Można dodać,krojona w kostkę galaretkę,owoce,czekoladę,bakalie.
Komentarze