DODATKOWO:
paczka okrągłych biszkoptów
2 żółte galaretki
ok 10 dag rodzynek (można namoczyć je w alkoholu, a ten później wykorzystać do nasączenia ciasta kakaowego)
Cycek teściowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO I:
Wodę, margarynę, cukier i kakao zagotować i odstawić do wystudzenia, następnie dodać żółtka, mąkę i proszek wymieszać. Na końcu dodać pianę ubitą z białek i delikatnie wymieszać. Wylać do formy (24x30) i piec ok 45 min w 180*. Po upieczeniu przekroić na dwie części.
CIASTO II:
Białka ubić na sztywną pianę. Dodać resztę składników i lekko wymieszać. Piec w tem. 160-180*C przez 30-40 min
MASA:
Mleko i cukier waniliowy zagotować i odstawić. Wymieszać żółtka ze śmietaną, wlać do mleka i zagotować. Odstawić na ok. 30 min. Odcedzić przez gęste sito. Utrzeć margarynę z cukrem, dodać uzyskany ser i wymieszać.
PRZEŁOŻENIE CIASTA:
ciasto I - masa - ciasto II - masa - ciasto I - masa - biszkopty - na każdy nałożyć rodzynkę i zalać tężejącą galaretką.
Komentarze