Cupcakes z M&Ms.

0 (0 ocen)

  • 20 min

Nikt się im nie oprze:)

  • 20 min

Składniki:

  • na babeczki:
    300g mąki pszennej
    150g drażetek m&m's
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    pół łyżeczki sody
    szczypta soli
    2 jajka
    75g cukru
    75 ml oleju
    300g maślanki


    na lukier maślany:
    125g masła
    łyżeczka cukru waniliowego (ten)
    ok.400g cukru pudru
    4 łyżki mleka
    odrobina błękitnego barwnika w proszku

Cupcakes z m&ms. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Cupcakes 1. Babeczki:
    Mąkę wymieszać z m&m's, proszkiem, sodą i szczyptą soli.
    W drugiej misce trzepaczką wymieszać jaja z cukrem, olejem i maślanką.
    Zawartość obu misek wymieszać.
    Foremki napełniać do 3/4 wysokości ciastem.
    Piec w 200st. przez ok.20min.

    Lukier:
    Miękkie masło ucierać z częścią cukru pudru i cukrem waniliowym.
    Stopniowo dodawać resztę cukru pudru.
    W między czasie dodać mleko.
    Na sam koniec wmieszać barwnik.
    Gotowy krem przełożyć do rękawa cukierniczego.
    Ozdabiać babeczki.

Komentarze

Podobne przepisy