Ciepła kanapka

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Przepis przysłała Ewa Kos

  • Łatwy

Składniki:

  • - paluchy: 3 sztuki
    - pieczarki: 0.5 kilograma
    - pomidory: 3 sztuki
    - ogórki kiszone: 3 sztuki
    - starty żółty ser: 250 gramów
    - masło (do smarowania): 1 sztuka
    - szynka (4 plastry): 4 sztuki
    - sól (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - pieprz (d): 2 szczypty
    - keczup: 4 łyżki

Ciepła kanapka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paluchy kroimy wzdłuż. Z 6 połówek, które otrzymamy, wybieramy miąższ. Każdą część smarujemy masłem.
  • 2. Pieczarki kroimy w plasterki, smażymy do miękkości. Pod koniec doprawiamy pieprzem i solą. Pomidory i ogórki kroimy w plasterki.
  • 3. Paluchy układamy w brytfance. Najpierw kładziemy pieczarki, potem szynkę, pomidora i ogórka i zasypujemy serem. Pieczemy 15-20 minut w temp. 180 °C. Dekorujemy ogórkiem i keczupem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy