Ciasto owocowy mix - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Morele, brzoskwinie i śliwki umyj, pozbaw pestek i pokrój na ćwiartki lub ósemki.
W misce utrzyj za pomocą miksera miękką margarynę z cukrem.
Potem w trakcie ucierania dodawaj po jednym jajku.
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia.
2.Gdy jajka połączą się z margaryna dodaj 350 g mąki i wyrób na jednolitą, ale gęstą masę.
Resztę wsyp do owoców i wymieszaj.
Składniki na kruszonkę połącz se sobą.
Ciasto wyłóż do tortownicy o średnicy 30 cm ( lub formy prostokątnej ) wyłożonej papierem do pieczenia.
3.Na ciasto wyłóż owoce.
Następnie wyłóż kruszonkę.
4.Ciasto piecz w piekarniku nagrzanym do 175-180 stopni przez 55-60 minut w zależności od piekarnika.
Po upieczeniu i wystudzeniu posyp ciasto cukrem waniliowym.
Komentarze