Ciasto kryzysowe

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Znalazłam przepis w starej gazecie i wypróbowałam.Ciasto jest tanie, proste i bardzo smaczne.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - mąka: 2 szklanki
    - jajo: 1 sztuka
    - cukier: 1 szklanka
    - margaryna (najlepiej palma): 0.5 opakowania
    - mleko: 1 szklanka
    - dżem: 2 łyżki
    - kakao: 1 łyżka
    - soda: 1 łyżka

Ciasto kryzysowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę, cukier i jajko ucieramy mikserem na puszystą masę.Dodajemy sodę , mąkę po trochu i wlewamy partiami mleko, na koniec dodajemy dżem. Ciasto dzielimy na pół.Do jednej dajemy kakao , a do drugiej kisiel.Ciasto wylewamy na dobrze natłuszczoną i obsypaną bułką tartą formę, raz ciemne raz jasne.Pieczemy około 40 minut.Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy