Ciastka z jabłkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

szybka i smaczna przekąska

  • 30 min

Składniki:

  • 1 op. ciasta francuskiego
    2 jabłka (szara reneta)
    cukier puder
    1 łyżka masła

Ciastka z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • cząstki jabłek umieścić na krążkach ciasta francuskiego 1. Jabłka obrać, pokroić na ósemki i usunąć gniazda nasienne. Grzbiety ponacinać. Ciasto francuskie rozłożyć, wyciąć krążki szeroką szklanką o średnicy około 8 cm. Ósemki jabłek ułożyć na wyciętych krążkach i złożyć jak pierożki, brzegi lekko zlepić. Wierzch posmarować roztopionym masłem. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 C piętnaście minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Komentarze

Podobne przepisy