Ciasteczka mieszane

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Ciastka z cukierni nie są w stanie im dorównać. Przepyszne

  • 2 godz.

Składniki:

  • ok. 70 sztuk
    Ciasto:
    2 szklanki mąki pszennej
    1 szklanka mąki krupczatki
    30 dag masła
    4 żółtka
    2/3 szklanki cukru pudru
    1 łyżeczka skórki z cytryny
    Dekoracja:
    marmolada
    lukier
    cukier puder
    polewa czekoladowa

Ciasteczka mieszane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąki przesiać na stolnicę. Dodać skórkę z cytryny oraz pokrojone na kawałki mocno schłodzone masło. Składniki posiekać nożem, aż powstaną grudki. Dodać żółtka i cukier puder.Szybko zagnieć ciasto. Schłodź co najmniej 30 min. Schłodzone ciasto rozwałkuj. Foremkami powycinaj ciastka. Piecz 12-16 min w temp. 180 st. Po wystudzeniu udekoruj, przełóż dżemem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy