CIASTECZKA FRANCUSKIE KRYSTYNY

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

PYSZNE

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Polecam, to duża porcja , tak na 3 blachy.
    Dzisiaj upiekłam 2 blachy a resztę ciasta zamroziłam
    60 dag mąki
    30 dag margaryny
    0,5 kostki masła/ ja, zamiast margaryny dałam 400 gram samego masła
    1,5 szklanki gęstej śmietany 22%
    rozmącone białko i gruby cukier

Ciasteczka francuskie krystyny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagnieść ciasto i schłodzić ok. 2 godziny.
    Następnie rozwałkować na grubość ok. 3 cm, oby nie za cienko.
    Kroić radełkiem dowolne kształty, np. romby.
    Wierzch smarować rozmąconym białkiem i posypać grubym cukrem
    Piec na rumiano ok. 20 minut

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy