ciasteczka bakalinki

0 (0 ocen)

  • 50 min

pyszne chrupiace ciasteczka pełne słodkich bakalii zawsze smakują dzieciom i nie tylko. Idelane do popołudniowej herbatki

  • 50 min

Składniki:

  • po 7 dag rodzynek, żurawiny, orzechów, krojonej czekolady i skórki z cytrusów
    10 dag masła
    10 dag cukru
    20 dag mąki
    2 jajka
    2 łyżki mleka
    1/2 łyżeczki sody

Ciasteczka bakalinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Utrzeć masło z cukrem i żółtkami, dodać mąkę, pianę z białka i bakalie. Wykładać łyżką na pergamin i piec aż się zarumienią. Wystudzić na kratce i oblać czekoladą. Z podanej porcji wychodzi ok 20 sztuk.

Komentarze

Podobne przepisy