chleb w kratkę

0 (0 ocen)

  • 40 min

Przepis wymyśliłam sama :) Chleb jest idealny do podania podczas grilla. Cudownie komponuje się z sałatkami

  • 40 min

Składniki:

  • 1 bochen chleba
    3 łyżki margaryny
    1 łyżka masła
    2 łyżki serka topionego ementaler
    2 łyżki oliwy z oliwek
    4 ząbki czosnku
    szczypta soli czosnkowo -ziołowej
    1 łyżka bazylii
    1 łyżeczka oregano
    6 plasterków sera

Chleb w kratkę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Wszystkie składniki z wyjątkiem sera i oczywiście chleba, wymieszać.
    2. Chleb nakroić w kratkę, głęboko, na 1,5 cm kwadraty.
    3. Margarynę i pozostałe składniki delikatnie rozsmarować w miejscu pionowego rozcięcia chleba.
    4. W miejscu pionowych rozcięć należy włożyć plastry sera.
    5. Wstawić do piekarnika rozgrzanego na 150 stopni C na termoobieg na 15 minut. Następnie przełączyć na górną grzałkę na 5 minut

Porady

Do piekarnika można włożyć metalową miskę z wodą, która sprawi, że chleb nie będzie suchy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy