cappucino

0 (0 ocen)

pyszny kawowy smak

Składniki:

  • 1szkl cukru
    ¾Szkl mąki tortowej
    4 jajka
    1 op budyniu śmietankowego
    1 łyżeczka kakao
    ½ łyżeczki Pr. do pieczenia
    ½ łyżeczki octu1szkl cukru
    ¾Szkl mąki tortowej
    4 jajka
    1 op budyniu śmietankowego
    1 łyżeczka kakao
    ½ łyżeczki Pr. do pieczenia
    ½ łyżeczki octu

Cappucino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić z cukrem. Żółtka wymieszać z proszkiem do pieczenia i octem.
    Wlać do białek, wymieszać mikserem, dodać resztę składników .
    Piec 30 min.180 stopni.W mleku rozpuścić cappucino, dodać śnieżki
    Ubijać do zgęstnienia, dodać ostudzoną prędzej namoczoną i rozpuszczoną żelatynę.
    Ciasto przekroić na dwie części,posmarować kremem budyniowym.
    Na wierzch wyłożyć gęstniejącą masę cappucino.

Komentarze

Podobne przepisy