Camembert z jabłkiem z grilla

0 (0 ocen)

  • 15 min

Smaczna przystawka lub lekka kolacja

  • 15 min

Składniki:

  • Na 2 porcje
    1 jabłko
    125 sera camembert
    Garść roszponki
    2 duże liście sałaty masłowej
    3 truskawki
    Pieprz kolorowy
    Ocet balsamiczny

Camembert z jabłkiem z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Krążek ser przeciąć w poprzek na pół. Ułożyć skórką do dołu na grillu. Jabłko porządnie umyć, pokroić w poprzek na plastry (potrzebujemy 4 plastry). Ułożyć na grillu. Smażyć około 3-4 minut aż owoc lekko zbrązowieje a ser będzie miał przypieczoną skórkę.

    Sałaty i truskawki umyć i osuszyć. Sałatę porwać na kawałki, listki roszponki wraz z sałatą rozsypać na 2 talerze. Truskawki przekroić wzdłuż na 4 ułożyć na brzegu talerza. Na środku sałaty położyć gorący ser, przykryć jabłkami, posypać kolorowym pieprzem i polać octem balsamicznym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy