Powrót do głównego serwisu >>
Dodaj przepis
Dodaj przepis
press ENTER to search
Budyń bezmleczny
0
(0 ocen)
Opublikowany w Magazynie
RedakcjaPP
Można podawać dzieciom od 7. miesiąca życia.
Składniki:
150 ml soku owocowego dla niemowląt
1-2 łyżki mąki ziemniaczanej
1-2 łyżki kaszki ryżowej
Skopiuj listę zakupów
Udostępnij ten przepis:
Udostępnij
Wyślij
Pinterest
Budyń bezmleczny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Sok zagotowujemy. Mąkę rozrabiamy w niewielkiej ilości wody. Mieszając, wlewamy do soku. Gotujemy, aż zgęstnieje.
2.
Odstawiamy na ok. 15 minut, następnie mieszamy z kaszką. Podajemy w temperaturze pokojowej.
Notka redakcyjna
PP_01-2011
Komentarze
Podobne przepisy
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
Budyń bezmleczny
inkaP
Znalazłam przepis na stronie internetowej i spróbowałam zrobić. Pyszotka :)
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
Budyń bezmleczny
PolskaGotuje
Można podawać dzieciom od 7. miesiąca życia. Przepis przysłała Mariola Nitychoruk
4.5
(181 ocen)
4.5
(181 ocen)
Budyń karmelowy
Pistacja
Domowy budyń. Bez barwników i ulepszaczy. Tego smaku nie można znaleźć w kupnym odpowiedniku.
10 min
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
Budyń
hugolinka2
Najprostszy deser świata, który można przygotować w kilka chwil nawet gdy niezapowiedziani goście siedzą już w salonie :) jest to również świetna przekąska dla małych łasuchów.
10 min
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
Budyń marchewkowy
mariwanna
Gęsty i aksamitnie kremowy, przyjemnie słodki i tak smakowicie pachnący. Mnie najbardziej smakował lekko ciepły, ale być może na zimno również jest pyszny - nie dane mi było jednak tego sprawdzić;)
15 min
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
Bezmleczny koktajl truskawkowy
edytaha
Nie każdy może pić mleko, i nie każdy lubi produkty z soi. Ale w tym kokaktajlu nie czuć "mleka" sojowego, przetestowałam to na mężu :)
5 min
Komentarze